Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. De vragen die wij vaker krijgen hebben wij hieronder voor u verzameld. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u hem natuurlijk gewoon aan ons stellen.
Veelgestelde vragen
Heb ik een vergunning nodig?
In principe mag je in het achtererfgebied uitbouwen tot 4 meter. Als uw woning in een beschermd stadsgezicht valt, een gemeente of rijksmonument is of uw gemeente een verordening heeft, dient u een vergunningaanvraag te doen. U kunt dit nakijken bij het Omgevingsloket. Door daar een aantal vragen te beantwoorden kunt u erachter komen of u een vergunning nodig heeft voor de nieuwe aanbouw. Wij raden u wel aan om te allen tijde met uw buren te bespreken wat uw plannen zijn. Zo komen u en uw buren niet voor onverwachte verrassingen te staan.
Wat is het achtererfgebied?
Bij een tussenwoning is het achtererf eenvoudig te bepalen: de grond gelegen achter de woning is het achtererfgebied. Bij twee onder één kap woningen, vrijstaande woningen en hoekwoningen (welke een erf aan de zijkant hebben), moet goed aan de hand van onderstaande definitie de ligging van het achtererfgebied worden bepaald.
Het achter erfgebied is het erf achter de lijn die het hoofdgebouw doorkruist op 1 meter achter de voorkant en van daaruit evenwijdig loopt met het aangrenzend openbaar toegankelijk gebied, zonder het hoofdgebouw opnieuw te doorkruisen of in het erf achter het hoofdgebouw te komen.
Heb je toestemming nodig van de VVE?
Als uw woning onderdeel is van een Vereniging Van Eigenaren, kan het zijn dat u de toestemming van de overige leden van de VVE nodig heeft.
Kunnen de buren bezwaar maken?
Zonder vergunning:
Als blijkt dat u geen vergunning nodig heeft, dan kunnen uw buren niet zoveel doen. U kunt wel in gesprek gaan met uw buren om te kijken of sommige dingen misschien nog aangepast kunnen worden. U bent echter niet verplicht dit te doen.
Met vergunning:
Als blijkt dat u een vergunning nodig heeft voor uw aanbouw, dan kunnen uw buren wellicht nog bezwaar maken. Dit moet binnen zes weken na bekendmaking van de vergunning.
Er zitten al heipalen in de grond. Kunnen jullie deze gebruiken?
Het kan voorkomen dat tijdens de bouw van het huis er extra heipalen zijn geslagen voor een eventuele uitbouw. Wij kunnen echter geen gebruik maken van deze palen en zullen altijd onze eigen palen laten slaan.
Wat is de levertijd
Wij streven ernaar om de aanbouw binnen 12 weken na akkoord geleverd te hebben, mits tijdige levering derden.
Is het mogelijk om bestaande kozijnen over te plaatsen?
Indien uw kozijnen nog in goede staan zijn is dit in theorie mogelijk, echter dienen wij dit op locatie te beoordelen.
Wat is het verschil tussen prefab en traditionele bouw?
Een prefab aanbouw wordt volledig geproduceerd in onze werkplaats. Het belangrijkste verschil hiervan merkt u tijdens de bouwperiode zelf daar deze korter is dan bij traditionele bouw. Omdat het meeste werk niet op locatie plaats vindt hebben u en uw buren ook veel minder (geluids)overlast.
Daarnaast is de kwaliteit van onze aanbouwen zelfs beter dan traditioneel gebouwde exemplaren. Dit daar wij alles in de gecontroleerde omgeving van onze werkplaats maken, waar het schoon is en dezelfde temperatuur en vochtigheidsgraad.
Kunnen er nog onverwachte kosten bijkomen?
Het kan zijn dat er tijdens het bouwproces nieuwe wensen ontstaan of dat we tegen onvoorziene zaken aanlopen. Dit kan natuurlijk extra kosten met zich meebrengen. Mocht het zo zijn dat op uw project een vergunningplicht rust, dan kan het zijn dat de gemeente om aanvullende documentatie vraagt welke normaliter niet nodig is voor een aanbouw. Het realiseren van deze extra documentatie kan extra kosten met zich meebrengen.
Wat zijn de betalingscondities?
Wij hanteren 4 termijnen;
- 25% bij getekende opdracht
- 35% bij aanvang werkzaamheden
- 35% bij voltooiing 50 werkzaamheden
- 5% bij oplevering
Hoe is de aansluiting met de bestaande bouw?
De aanbouw staat in geheel op zijn eigen fundering en vormt geen enkele belasting op de bestaande bouw. De aanbouw wordt niet constructief verbonden met de gevel. Indien de buren ook een aanbouw hebben blijft er een ruimte tussen de aanbouwen, zodat er geen constructieve verbinding is en dus ook geen contactgeluid.
Hoe zijn jullie verzekerd?
Naast onze normale bedrijfsaansprakelijkheid hebben wij voor de projecten een doorlopende CAR-verzekering.
Welke documenten krijg ik overhandigd?
In de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) is geregeld dat de aannemer wanneer een project is afgerond informatie over wat er gebouwd is aanlevert aan de opdrachtgever. Dit noemen wij een consumentendossier. Dit dossier heeft betrekking tot het tot stand gebrachte bouwwerk en bevat gegevens en bescheiden welke inzicht geven in de uitgevoerde werkzaamheden en gebruikte materialen. Tevens betreft het gegevens en bescheiden welke nodig zijn voor gebruik en onderhoud. Na afronding van het project ontvangt u dit consumentendossier van ons.
Wat houdt een meldingsplicht in?
Hoewel de aanbouw zelf vergunningsvrij kan zijn, heeft de gemeente vaak wel een meldingsplicht m.b.t. het sloopwerk. Hierbij kan het voorkomen dat de gemeente om asbestinventarisatierapport vraagt. Indien deze niet aanwezig is, moet deze worden opgesteld. Wij kunnen dit voor u verzorgen, hier zitten wel extra kosten aan verbonden. Het verwijderen van eventueel asbest is hier niet in meegenomen.
Plaatsen jullie een portaal?
In tegenstelling tot andere partijen in de markt plaatsen wij standaard na het doorbreken van de gevel een stalen portaal. Een portaal bestaat uit 2 kolommen en een balk en neemt de ondersteuning over, die het weggebroken deel aan het daarboven gelegen niet weggebroken deel gaf.
Wat is een rollaag?
Een rollaag is een soort metselwerk (of metselverband) dat je bij veel woningen tegenkomt. Bij deze techniek liggen bakstenen verticaal op een kozijn van een deuropening of raam. Normaliter dient een rollaag als versteviging van de gevel en draagt deze de muurconstructie die erboven zit. Bij een prefab aanbouw is een rollaag slechts decoratief en geen optie bij een buitenafwerking anders dan met baksteen.
Wat kost een prefab aanbouw?
Doe de aanvraag en krijgt direct een prijs.
aanvraag duurt ± 2 minuten